Oceaan zeilen

  • door

Zeil mee met de Tres Hombres; het enige zeilende vrachtschip zonder motor. Dit schip en de reizen die er mee gemaakt worden zijn uniek. Het schip is na een grondige refit in 2009 in de vaart gekomen en vervoert sindsdien onder zeil vracht…. maar niet naar Amsterdam of Delfzijl; het schip heeft vanaf 2009 de Transatlantische oversteek  jaarlijks gemaakt en heeft dus al flink wat zeemijlen gemaakt. 

De Tres Hombres is echt een vrachtschip; er is weinig comfort. Maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt door het avontuur en de saamhorigheid aan boord. Als je besluit om een traject mee te varen, word je als trainee deel van de bemanning en deelgenoot van het zeezeilende avontuur. 

Een Transatlantische rondreis heeft kortere en langere trajecten. Er zijn aan de Europese kant (zomer 2022: Amsterdam, Frankrijk, België, Denemarken, Ierland) en in het Caribisch gebied kortere reizen mee te zeilen; bij de zeereis over de Oceaan duurt het wat langer voor er weer een haven is bereikt. 

Als je als passagier/trainee meezeilt met de Tres Hombres, worden de vaardigheden van het zeilen je aan boord bijgebracht. Maar van het oversteken van een Oceaan steek je meer op dan alleen het zeilen van een schip….degenen die aangemonsterd hebben op de Tres Hombres noemen het een “life changing event”.

thuishaven Tres Hombres Den HelderDe Tres Hombres vaart met 8 passagiers/trainees en 7 man/vrouw professionele bemanning.