Zeilen in Schotland in 2022

  • door

Een onvergetelijke zeilvakantie naar Schotland… zeereis, kustreis langs Engeland en Schotland, Caledonian Canal, whiskyreis per zeilschip bij Islay, Jura, Mull, Skye en Hebriden… Vanaf 23 april (tot 2 mei, 10 dagen, Medemblik – Inverness 1200 euro volpension) begint de eerste reis…

zeezeilvakantie schotland

Met de Steady; een stoere, in staal uitgevoerde, stagzeilkits met een traditioneel uiterlijk. 22 meter over dek, maar van binnen ruim en voorzien van alle comfort. Al vanaf de bouw in 1993 werd zij ingericht als charterschip voor gezelschappen tot 8 passagiers. Ook aan dek heeft het schip veel ruimte en de zeilen laten zich gemakkelijk bedienen. In de ruime deksalon met rondom uitzicht bevindt zich de navigatiehoek met moderne navigatie- en communicatie apparatuur. Benedendeks is er een royale, goed uitgeruste kombuis, een tweede salon met bar, 4 x 2-persoons hutten en een aparte ruimte voor douche en toilet. Alle hutten zijn verwarmd en hebben koud en warm stromend water. En plaats voor bagage.

De Steady vertrekt vroeg in het voorjaar voor de Noordzee oversteek naar Schotland en zeilt langs de Engelse en Schotse kust. Via het Caledonian Canal vaart het schip naar de Westkust van Schotland, waar het landschap spectaculair is, en het weer eveneens. De meeste reizen beginnen in Oban. De reizen voeren naar Islay, Jura en Mull, Skye, Hebrides… Enkele reizen zijn al volgeboekt. 

Aan de wal is van alles te zien en te doen; Schotland heeft een rijke historie, prachtige wandelingen, gastvrije en gezellige bewoners en prima pubs, waar je meer soorten whisky kunt proeven dan er dagen in het jaar zijn.

SláinteVanaf